Op dit moment wordt de certificering door Cito namens Nesma afgenomen. Zij verzorgen de operationele zaken inclusief de hosting van de examens (digitaal) en de locaties (met partner Lamark). De examens zijn eigendom van Nesma. Ook is de examencommissie aangesteld door Nesma. Tot zover de huidige situatie.

Nu zijn de aantallen examens die worden afgenomen in Nederland via Cito de laatste jaren veel minder geworden. Voor Cito is dit commercieel niet aantrekkelijk meer. Zij hebben dan ook gebruik gemaakt van de optie tot opzeggen van de overeenkomst. Zij hebben dat op tijd aangegeven en de opzegtermijn ruim aangehouden. Tot 1 augustus 2017 kunnen nog examens worden gedaan via Cito, als je slaagt krijg je een certificaat met de naam van Cito erop.

Het bestuur is naarstig op zoek naar een andere partner voor de certificering voor na 1 augustus. Wanneer we meer weten zal dat worden gecommuniceerd via de nieuwsbrief en de website.

Share this post on:

Leave a Reply