Uw startpunt voor het meten van software en software metrieken

Welkom op de Nesma website. Hier vindt u alles wat u moet weten over het meten van software (software measurement), software metrieken (software metrics) en de manier waarop u dit kunt gebruiken om succesvoller te worden!

Nesma wenst dat u zoveel mogelijk waarde ervaart van de informatie op deze site en daarom is de site opgedeeld in betekenisvolle thema’s:

Dit helpt u om zo snel mogelijk de informatie te vinden die u zoekt. De site is voornamelijk in de Engelse taal. Alleen een aantal basispagina’s, waaronder deze homepage, zijn in het Nederlands. Klik hier om nu naar de Engelstalige site te gaan.

Met deze site laat Nesma zien dat Nesma staat voor ‘more than just points‘.

Nesma 2.3 Standaard officieel gelanceerd!

Op de Nesma Voorjaarsbijeenkomst, op 19 april, is de nieuwe, ISO-gecertificeerde, Nesma 2.3 Standaard officieel gelanceerd. Nesma voorzitter Eric van der Vliet overhandigde de eerste gedrukte versie aan Frank Vogelezang, lid van de Nesma Werkgroep Telrichtlijnen.

Daarna kregen ook de overige aanwezige leden van de Werkgroep een exemplaar overhandigd. Nesma is hen allen zeer dankbaar voor het vele werk dat ze hebben verzet!

U leest hier meer over de nieuwe standaard.

         

(Foto’s: Ton Dekkers)

Vanaf nu kan de 2.3 Standaard in gedrukte vorm besteld worden via het orderformulier op de Nesma site.

De nieuwe standaard vormt ook de “sizing basis” voor de Nesma activiteiten op het vlak van Cost Engineering. Samen met andere internationale partijen werkt Nesma aan de

“Software Cost Engineering Body of Knowledge” (sCEBoK): een set modules over een scala aan onderwerpen die gerelateerd zijn aan het schatten van kosten. Zie ook de posts op deze site over dit onderwerp. Meer informatie over dit onderwerp volgt!