Welkom op de nieuwe website

Welkom op de nieuwe Nesma website. Hier vindt u alles wat u moet weten over het meten van van software (software measurement), software metrieken (software metrics) en de manier waarop u dit kunt gebruiken om succesvoller te worden!

Nesma wenst dat u zoveel mogelijk waarde ervaart van de informatie op deze site en daarom is de site opgedeeld in betekenisvolle thema’s:

Dit helpt u om zo snel mogelijk de informatie te vinden die u zoekt. De site is voornamelijk in de Engelse taal. Alleen een aantal basispagina’s, waaronder deze homepage, zijn in het Nederlands. Klik hier om nu naar de Engelstalige site te gaan.

Kijkt u ook eens op het nieuwe forum. Dit is een fantastische manier om kennis uit te wisselen met de community. Het enige wat u hiervoor moet doen is te registreren op deze website. Het web lidmaatschap is gratis en geeft direct ook extra voordeel, zoals gratis downloads van een aantal interessante Nesma publicaties. Nesma is al vele jaren bekend om haar methode voor het meten van de functionele omvang van software: Nesma Functiepunt analyse. Met deze methode wordt de omvang van software gemeten volgens een ISO/IEC norm, resulterend in een objectief, herhaalbaar, verifieerbaar en daarom verdedigbare omvang.

Met deze site laat Nesma zien dat Nesma staat voor ‘more than just points‘.