Op donderdag 9 november vond in de Soester Duinen in Soest de jaarlijkse najaarsconferentie van de Nesma plaats, met als thema “Metrics in contracts, how to avoid horror stories”. De conferentie werd bezocht door ongeveer 60 mensen. Opvallend dit jaar was de toename van het aantal buitenlandse bezoekers. Het programma bestond uit een tweetal keynote presentaties en zes “gewone” presentaties.

In de eerste keynote presentatie legden Alisa Westerhof en Stefan Kuiper van BIT (Bureau ICT Toetsing) uit wat de bestaansreden van BIT is en hoe hun werkwijze in elkaar steekt. Mede gezien de “horror stories” rond een aantal ICT projecten bij de overheid een bijzonder relevant en actueel verhaal.

In de tweede keynote presentatie legde André van der Wiel, director contracting bij CGI, uit wat op basis zijn ervaring en naar zijn inzicht nodig is om de onzekerheid die inherent is aan contracten te verminderen.

n de overige presentaties kwamen tal van aspecten van het conferentie-thema aan bod, zoals contracting in een agile context, added value in contracting, het incorporeren van non-functional requirements, security en privacy issues, projecten met “low-code platforms”.

De slides van alle presentaties staan op slideshare. Klik hier voor links naar de afzonderlijke presentaties.

Voorafgaand aan en tijdens de pauze van de conferentie presenteerden de sponsors van de conferentie (Metrieken.nl, METRI, CAST Software en SIG) zich aan het publiek.

Na afloop van de conferentie werd er gezellig geborreld en volgde een prima verzorgd diner. Alles bij elkaar een zeer geslaagde conferentie!

Share this post on:

Leave a Reply