In 2005 is de Nesma FPA telrichtlijnen de internationale norm ISO / IEC 24570: 2005 geworden. Bij de systematische reviews van 2010 en 2015 werd de standaard verlengd als International Standard. De Werkgroep Telrichtlijnen heeft de afgelopen jaren een inventarisatie gemaakt van de vragen en problemen die zich in de praktijk met het gebruik van de standaard voordeden. Deze inventarisatie leverde een lijst van wijzigingen aan de standaard op.

Op basis van deze lijst heeft de Werkgroep Telrichtlijnen een nieuwe versie van de Nesma FPA telrichtlijnen samengesteld. Alle wijzigingen hebben primair de bedoeling de eenduidigheid van de standaard te verbeteren, terwijl de essentie van de standaard ongewijzigd blijft. Dit betekent dat de functionele omvang op basis van de nieuwe versie van de standaard dezelfde resultaten zal geven als op basis van de eerdere versies 2.1 (Engels) en 2.2 (Nederlands). De nieuwe versie 2.3 is nu een Draft International Standard en dit voorjaar zal duidelijk zijn of de standaard wordt goedgekeurd.

In de nieuwe versie zijn niet alleen de items van de lijst doorgevoerd, maar de hele tekst van de norm is gemoderniseerd om zo weer aan te sluiten bij de praktijk van 2017.

Share this post on:

Leave a Reply